۱۳۸۷ تیر ۵, چهارشنبه

بیانیه شماره ۳ شورای متحصنین دانشگاه زنجان

شورای متحصنین دانشگاه زنجان در خصوص اعتراضات دانشجویان و در پی آن برخورد قوه قضاییه با دانشجویان بیانیه شماره ۳ خود را منتشر کردند. متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی
نظر به اتفاقات اخیر دانشگاه زنجان و واکنش به جا و هوشیارانه دانشجویان آن دانشگاه در برابر فساد اخلاقی معاونت دانشجویی، که نشان از ایمان قوی و وجدان بیدار دانشجو دارد، و با توجه به اعلام دستگاه قضایی مبنی بر احراز این مفسده و اعلام مبنی بر برخورد قضایی با افشاکنندگان این گناه نابخشودنی در ساحت مقدس دانشگاه و همچنین دختر دانشجوی قربانی این ماجرا، دانشجویان دانشگاه زنجان با توجه به حساسیت موضوع لازم می دانند موارد زیر را به اطلاع عموم برسانند:

۱) تخلفات اخلاقی شخص مورد نظر بارها به مقامات مسوول دانشگاه، از جمله ریاست و حراست دانشگاه تذکر داده شده بود و حتی یکی از دانشجویان افشا کننده چند روز پیش از ماجرا، اقدام احتمالی معاونت دانشجویی مبنی بر سوءاستفاده از یکی از دانشجویان را به اطلاع حراست دانشگاه رسانده بود.

۲) حتی با وجود مدارک مستدل، مقامات مسوول وزارت علوم درصدد تبرئه فرد مذکور و به زیر سوال بردن وجود تخلف مورد نظر برآمدند.

۳) متاسفانه در موارد مشابه رخ داده در دانشگاه های دیگر، به دلیل عدم وجود مدارک مستند و محکمه پسند، دستگاه قضایی قادر به برخورد لازم با متخلفین نبود. چه بسا اگر در این قضیه نیز مدارک مورد نیاز وجود نداشت، مشابه موارد دیگر به سرانجام نمی رسید.

با توجه به اینکه دختر قربانی این قضیه که مورد تهدید و ارعاب معاونت دانشجویی قرار گرفته بود، برای جلوگیری از تکرار قربانی شدن دانشجویان دیگر توسط فرد مذکور آبروی خویش را به خطر انداخته، و نیت متحصنین جلوگیری از تکرار مجدد چنین فجایعی در دانشگاه بوده است - که چه بسا اگر این افشاگری صورت نمی پذیرفت، دانشجویان بیشتری قربانی سوءاستفاده این مسوول از موقعیت شغلی خود و تکرار فجایعی از این دست می شدند- از دستگاه قضایی تقاضا می نماییم با توجه به حمایت جامعه دانشگاهی از این دانشجویان و جمیع جوانب و مصالح، حکم بر برائت افشا کنندگان این مفسده دهد.

هم چنین نهایت تشکر را از خبرنگاران، روزنامه نگارانی و خبرنامه های دانشجویی که در انتشار صادقانه اخبار وقایع اخیر اهتمام ورزیده و خواهند ورزید، می نماییم.

در پایان لازم می دانیم از جامعه دانشگاهی کشور -که در این روزهای سخت و پر اضطراب همواره دست یاری خود را از سر دانشجویان دانشگاه زنجان برنداشتند و در حمایت از حق اصرار ورزیدند- صمیمانه سپاس گزاری کرده و پیشاپیش از اینکه پس از این نیز حمایت خود را از دانشجویان دانشگاه زنجان دریغ نمی دارند تشکر بنماییم.

جمال رحمانی و راشد عبدالهی، دو دانشجوی بازداشتی در اداره اطلاعات سنندج

جمال رحمانی و راشد عبدالهی دو دانشجوی کرد در اداره اطلاعات شهر سنندج زندانی می باشند.فعالان حقوق بشر در ایران گزارش دادند، جمال رحمانی از فعالان فرهنگی و حقوق بشری و دانشجوی رشته صنایع اصفهان به همراه هم اتاقی خود به نام راشد عبدالهی دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان از ده روز پیش ناپدید گردیده بودند، سرانجام پس از ده روز پیگیریهای مستمر خانواده بازداشت شدگان اطلاع واصل گردید که نامبردگان هم اکنون در بازداشت اداره اطلاعات شهر سنندج میباشند.

پیش از این آژانس خبری موکریان از بازداشت این دو دانشجو خبر داده بود.

اعتراض دانشجویان دختر دانشگاه بوعلی سینا به آلودگی آب آشامیدنی خوابگاه

دانشجویان دختر دانشگاه بوعلی سینا، در اعتراض به آلودگی آب دانشگاه و عدم اختصاص آب سالم کافی که بو صورت ۱ بطری برای ۵ نفر در روز در خوابگاههای دختران توزیع می گردد، تجمعی اعتراض آمیز در مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار کردند.

دانشجویان تجمع کننده که تعدادشان بالغ بر حدود ۴۰۰ دختر و جمع کثیری از دانشجویان پسر بود، در پی اظهار بی اطلاعی دکتر خزایی، ریاست دانشگاه بوعلی سینا، از وضعیت دانشگاه، به صحنه اعتراض به مدیریت وی بدل گشت.

دختران دانشجوی حاظر در تجمع با شاره به برگزاری المپیاد وزرشی دانشجویان دختر در تیر ماه جاری در این دانشگاه خطاب به ریاست دانشگاه با شعار “ما آب سالم می خواهیم، المپیاد نمی خواهیم” خواهان رسیدگی به وضعیت خود بودند.

همچنین آقای قائمی معاونت دانشجویی دانشگاه در جواب دانشجویان معترض گفت:” این ها همه بازی است و به من ربطی ندارد”

بنا بر این گزارش این تجمع پس از ۳ ساعت با وعده رسیدگی به وضعیت توزیع آب از سوی ریاست دانشگاه موقتاپایان یافت و بنا بر وعده ریاست دانشگاه بطری های آب سالم به اندازه کافی و برای هر دانشجو توزیع خواهد گردید.

قابل ذکر است ماه اخیر بیش از ۵۰۰ دانشجوی دانشگاه بوعلی سینا و چند صد دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان به دلیل مسمومیت حاد غذایی که بنا بر اعلام مسئولین بر اثر آلودگی آب بوده در بیمارستانهای شهر بستری شدند.

اخبار تکمیلی حادثه دانشگاه لاهیجان را پیچیده تر کرد: خودکشی به خاطر نمره یا مشکلات خانوادگی یا…

درحالی که دو روز پیش اعلام شد دانشجوی دختری پس از حضور در دفتر حراست دانشگاه آزاد لاهیجان، با پرتاب کردن خود از طبقه چهارم یکی از ساختمان های این دانشگاه (محلی که دفتر حراست در آنجا قرار دارد)، اقدام به خودکشی کرده است، اخبار تکمیلی مختلف و متنوعی در خصوص این حادثه به گوش می رسد.

طبق خبر اولیه ای که روزنامه اعتماد در این خصوص منتشر کرده بود این دانشجو پیش از این حادثه چندین بار به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده و پس از این که هفته گذشته مجددا به حراست احضار شده، اقدام به خودکشی کرده است. اعتماد به نقل از یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد لاهیجان گفته بود که دوستان این دانشجو نیز اطلاعی از دلیل حضور وی در حراست نداشته و فقط طبق اطلاعات آن ها این دانشجو در آن روز، سر جلسه امتحان هم حاضر نشده بود.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر یک سایت خبری روز گذشته به نقل از منابع دانشجویی ادعا کرد بخش هایی از این خبر روزنامه اعتماد، که در خبرنامه امیرکبیر نیز انعکاس یافته بود، صحیح نبوده و ظاهرا این دانشجو پس از این که در کسب نمره از استاد یکی از درس های آزمایشگاهی موفق نشده، دست به خودکشی زده است.

این در حالی است که روزنامه اعتماد در شماره امروز، سه شنبه، خود در توضیحیه ای که از طرف «مرکز اطلاع رسانی دانشگاه آزاد» منتشر کرده کلیت اخبار منتشر شده در این چند روز، در خصوص این حادثه، را تکذیب کرده و دختری که اقدام به خودکشی کرده را فردی دانسته که «سال گذشته از این واحد فارغ التحصیل شده»، و علت خودکشی را «مشکلات خانوادگی» عنوان کرده است.

جالب آن که «مرکز اطلاع رسانی دانشگاه آزاد» در حالی این فرد را «فارغ التحصیل» نامیده که خود در متن جوابیه اش از عنوان «دانشجو» برای وی استفاده کرده است: «”دانشجوی” جان باخته طی دوران تحصیل فاقد هرگونه مشکل انضباطی و آموزشی بوده و ادعای حضور وی در حراست کذب می باشد و اصلاً در دوران تحصیل و پس از آن هیچ گونه مراجعه یی به حراست واحد نداشته است. دختر جوان مذکور که سال گذشته از واحد لاهیجان فارغ التحصیل شده بود، به علت مشکلات خانوادگی اقدام به پرتاب خود از بالای ساختمان کرده است و فرد مذکور سابقه قبلی اقدام به خودکشی نیز داشته است.»

اخبار تکمیلی پیرامون حادثه خودکشی این دختر جوان در دانشگاه آزاد واحد لاهیجان که توسط سایت ها و همچنین مرکز اطلاع رسانی دانشگاه آزاد منتشر شده، بر پیچیدگی بیش از پیش و ابهامات فراوان پیرامون این حادثه دلخراش افزوده است. اخبار تکمیلی در این خصوص متعاقبا ارسال می گردد.

۱۳۸۷ خرداد ۲۸, سه‌شنبه

تهدید به اتهام ارتداد وحکم اعدام دانشجویان آزاد شده از زندان از سوی بازجویان

ماموران اطلاعاتی و امنیتی بطور مرتب با ۹ تن از دانشجویانی که سابقا بازداشت شده بودند، تلفنی تماس گرفته و آنها را با تهدید محاکمه به اتهام ارتداد که حکم آن اعدام است، به وحشت انداخته اند. کمپین بین ا لمللی حقوق بشر در ایران بشدت نگران امنیت جانی این دانشجویان است.دانشجویان تهدید شده عضو جنبش سراسری دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب اند که معروف به چپ معتقد به مارکسیسم هستند. ۵۱ نفر از این دانشجویان در طی ماههای آذر و دی در سال ۱۳۸۶ توسط نیروهای امنتی بازداشت شدند. این دانشجویان پس از تودیع وثیقه های غیر معمول که تا به ۳۰۰ میلیون تومان هم می رسید موقتا از زندان آزاد شدند.در طی هفته های اخیر، بازجویان بطور مکرر با تعدادی از دانشجویان، تماس تلفنی گرفته و آنها را تهدید کرده اند. انوشه آزادبر، بیژن صباغ، مجید اشرف نژاد، امین قضایی، بهروز کریمی زاده، عابد توانچه، بیتا صمیمی زاده، پیمان پیران و مهدی گرایلو از جمله دانشجویانی هستند که… تهدید می شوند.

یکی از دانشجویانی که سابقا در بازداشت بود به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “تلفن ها از سوی بازجویان است. من کاملا صدای آنها را می شناسم. یکی خودش را حاجی سعید و دیگری حاجی ممد معرفی می کند. تلفن های تهدید امیز دیگری هم هست که ما آنها را نمی شناسیم، اما آنها ادعا می کنند که کاملا با پرونده های قضایی ما آشنا هستند.”

بازجویان به این دانشجویان گفته اند که آنها بزودی به اتهام ارتداد محاکمه و حکم اعدام دریافت خواهند کرد. دانشجویان در سایه ترس مداوم روزگار می گذرانند و معتقدند که دادگاههای آنها بزودی و در دوره تعطیلات دانشگاهها برگزار خواهد شد تا از بروز هر گونه اعتراض دانشجویی علیه این احکام جلوگیری شده باشد.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد که “مقامات ایرانی باید سریعا به سرکوب این دانشجویان جوان که توسط ماموران دولتی بی جهت به وحشت انداخته شده اند، خاتمه دهد.”
در آبان ماه ۱۳۸۶، دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب به مناسبت روز ملی دانشجو ؛ ۱۶ آذر، برنامه تجمع سراسری مسالمت آمیز خود را اعلام کردند. پس از اعلان این برنامه، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی یک حرکت سازماندهی شده سراسری تدارک دیدند که چندین هفته بطول انجامید و طی آن ۵۱ دانشجو در سراسر کشور بازداشت شدند. عوامل لباس شخصی بدون ارائه هیچ کارت شناسایی و حکم جلب، دانشجویان را در شهر های مختلف از جمله در تهران، شیراز، بابلسر، مشهد و کردستان در خیابان، کلاس درس و خانه هایشان بازداشت کرده و در مجموع بسیاری از وسایل شخصی و گروهی شامل ۱۵ دستگاه کامپیوتر شخصی، ۷ دستگاه چاپگر، ۵۰۰ جلد کتاب متعلق به کتابخانه گروه و همچنین ویدئو و ضبط صوت آنها را مصادره کردند.

پیمان پیران دانشجوی اخراجی و فعال سیاسی در روز ۱۳ آذر ماه ۱۳۸۶ پس از ایراد سخنرانی در تجمع اعلام شده در دانشگاه تهران و به محض خروج از دانشگاه، توسط نیروهای امنیتی در خیابان باداشت شد. پیمان از جریان تظاهرات فراگیر دانشجویی دانشگاه تهران در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۷۸ تاکنون پنج بار بازداشت شده و چندین ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین که متعلق به وزارت اطلاعات است در بازداشت بوده است.
پیمان پیران به کمپین بین المللی حقوق بشردر ایران گفت که ” برای اولین بار بود که من شاهد این بودم که نیروهای امنیتی بند ۲۰۹ به راحتی در داخل دانشگاه حضور پیدا می کردند و افراد را بازداشت می کردند. حتی در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، نیروهای امنیتی فقط به خوابگاهها وارد شده بودند نه به محیط کلاسهای درس دانشگاهی. اما اینبار مهدی اللهیاری، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف و نفر دوم المپیک شیمی، در کلاس درس بازداشت شد.”

بیشتر دانشجویان بازداشت شده برای مدت بیش از ۴۰ روز در سلولهای انفرادی و بدون امکان دسترسی به وکیل نگه داشته شدند وتنها پس از تودیع وثیقه های سنگین، بین ۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، موقتا آزاد شدند. علی کانتوری آخرین دانشجویی است که پس از ۶ ماه با وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی در تاریخ پنجم خرداد ماه ۱۳۸۷ از اوین آزاد شد. هنوز یکی از حامیان دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب به نام فرهاد حاجی میرزایی؛ فعال حقوق کودک و حقوق بشر، همچنان درکردستان زندان است و بطور مدام شکنجه می شود.

تمامی ۵۱ دانشجوی بازداشت شده، در دوره بازداشت مورد بازجویی های عقیدتی بودند. تعدادی از این دانشجویان به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که بازجویان درصدد اثبات اتهام ارتداد علیه آنها بودند و آنها را برای اعتراف به ارتباط با گروههای کمونیستی خارج از کشور و فعالیتهای مسلحانه تحت فشار می گذاشتند.

تعدادی از این دانشجویان در این رابطه به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند: “تمام موارد بازجویی ها عقیدتی بود. از ما می پرسیدند که آیا خدا را قبول داریم یا نداریم و آیا مسلمان هستیم یا نیستیم. و اگر نماز نمی خواندیم تحت فشارهای شدید قرار می گرفتیم. در پاسخ به اینکه آیا خانواده ها مان مسلمان هستند یا نه، وقتی پاسخ مثبت بود ما را مرتد می دانستند و بارها به همه دوستان بازداشتی ما اعلام کردند که حجت بر ما تمام است. و می توانند برای ما فتوا بگیرند. آنها مارکسیسم را معادل ضد خدا می دانستند نه یک سیستم برابری طلب اجتماعی.”

در مورد اتهام ارتباط با گروههای کمونیستی خارج از کشور، پیمان پیران با اشاره به انتشار اندیشه های این گروه در نشریه خاک بعنوان پرتیراژترین نشریه دانشجویی که از سال ۱۳۸۲ چاپ می شد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “ما از نظر تفکری کاملا مرزهای خودمان را با گروههای ایرانی چپ خارج از کشور در مقالاتمان در این نشریه مشخص کرده بودیم و از نظر فیزیکی نیز هیچگونه ارتباطی با هیچ کدام از این گروهها هر گز نداشتیم. اتهام اقدامات نظامی برای گروه دانشجویی که مرکب از گروه کوهنوردی، نمایش، نمایشگاه و نشریه است، بسیار دور از ذهن ما بود.”

از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور محمود احمدی نژاد در ایران، مقامات نظامی به ریاست و مدیریت های اجرایی در دانشگاهها گمارده شدند. در پی انتصاب این مدیران، حق آموزش و آزادی علمی در دانشگاهها بطور مرتب مورد تهاجم قرار گرفته و قوه قضائیه نیز تحت فشار نیروهای امنیتی تعداد بسیار زیادی از دانشجویان را در دادگاههای غیر عادلانه مورد پیگرد قضایی قرار داده است.

بنظر می رسد هدف از تهدیدهای اخیر علیه دانشجویانی که موقتا آزاد شده اند، جلوگیری از آزادی اندیشه، نقد و دگراندیشی در حوزه علمی است، و این تهدیدها به همراه سانسور کتب آموزشی، تحقیقات و انتشارات، تنها بخشی از مجموعه نقض آزادی علمی در دانشگاههاست. طبق لیستی که توسط کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گردآوری شده است، تنها در یکسال، بیش از ۱۵۰ دانشجو بازداشت شده و بسیاری از آنها فقط پس از تودیع وثیقه های سنگین آزاد شده اند. همچنین یکی از دانشجویان بازداشتی به نام ابراهیم لطف اللهی که در تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۳۸۶ توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود، در زندان بطرز مشکوکی فوت می کند. مقامات پیکر این دانشجو را بدون اطلاع خانواده ایشان شبانه دفن می کنند. نیروهای امنیتی مرتبا به تجمع های دانشجویانی که معترض به وضعیت دانشگاهها هستند، حمله های خشونت بار می کنند. تعداد بسیار زیادی از نشریات دانشجویی نیز بطور مرتب توقیف می شوند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران معتقدر است که “آزادی اندیشه، بیان و تجمع از حقوق بلامنازع جامعه دانشگاهی و همه مردم ایران است. دولت ایران باید هر چه سریعتر با نمایندگان دانشجویان و پرسنل دانشگاهی در سراسر کشور وارد گفتگو شود تا این حقوق آنها تضمین شده و آرامش به محیط دانشگاهها برگردد. تنها در سایه این گفتگو، دانشگاهیان از حق آموزش و آزادی علمی بهره مند خواهند شد.”

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از دولت ایران می خواهد که ماموران امنیتی خود را مجازات کند و به تهدید دانشجویان موقتا آزاد شده پایان دهد. همچنین محاکمه این دانشجویان صرفا بخاطر عقیده و اعتقادشان باید متوقف شود.

احضار سه تن از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به دادسرای انقلاب

سه تن از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به نام های امین ریاحی، مهدی خسروی و حمیدرضا امیرخانی در ایام امتحانات پایان ترم به شعبه ۲۰۱ دادسرای انقلاب شهرستان مشهد احضار شدند.به گزارش فعالان دانشجویی شهر مشهد در این احضاریه ها که روز شنبه ۲۵ خرداد توسط انتظامات دانشگاه به یکی از دانشجویان به صورت کتبی و به دوتن دیگر به صورت تلفنی ابلاغ شده است، به عنوان اتهامی و مصداق خاصی اشاره نشده است.گفتنی است چندی پیش …این سه دانشجو به دلیل انتشار مطالب انتقادی نسبت به برخی اقدامات دولت در نشریه دانشجویی محاوره هر کدام به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم گشتند.

آخرین اخبار- دوشنبه27خرداد87- از اعتراض و تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان


درپی اعتصاب در دانشگاه زنجان دانشجویان دراعتراض و تحصنی در درب ورودی دانشگاه و نیز میدان اصلی دانشگاه با شعار های نداف بی لیاقت استعفاء مشغول شعار هستند هر لحظه تعداد افزوده می شود.
دانشجویان از ساعت ۶ صبح دوشنبه با مسدود نمودن درب ورودی اصلی و تشکیل حلقه انسانی عملا دانشگاه را به تعطیلی کشانده و فقط افراد دانشجو قادر به ورود هستند.
دانشجویان دانشگاه زنجان اعلام کرده اند تا زمانی که رئیس دانشگاه زنجان- نداف- استعفا ندهد و مسئولین خواسته های دانشجویان را جامه عمل نپوشانند، دانشگاه در تحصن خواهد بود .
وبلاگ دانشجویان دانشگاه زنجان
دیدن فیلم علت برپایی این اعتراض
مطالبات و خواسته دانشجویان معترض:
1-خواستار مخفي ماندن هويت دانشجوي دخترمورد تعرض قرار گرفته و عدم برخورد با وی
2-بركناري بي قيد و شرط فرد متخلف و استعفاي هيات رئيسه دانشگاه زنجان
3-لغو شدن امتحانات تا زماني که تحصن ادامه دارد
4-استعفای وزیر علوم
5-عدم برخورد با متحصنين در روزهاي آتي
6- برکناري رييس حراست دانشگاه و برخورد با وي
7-پايان گرفتن برخورد هاي حراست با دانشجويان در محيط دانشگاه و خوابگاه ها8
-بررسي مجدد همه ي پرونده هاي کميته انضباطي در دوره دبيري آقاي مددي ( لازم به ذکر است که دکتر مددي دبير کميته انضباطي دانشگاه زنجان بوده است.)

گزارش 2 روز تجمع اعتراض آميز دانشجويان دانشگاه بوعلي سينا در ارتباط مسموميت گسترده غذايي در اين دانشگاه

دانشگاه با خواسته دانشجويان موافقت كرددر پي موافقت دانشگاه با خواسته دانشجويان و همچنين عذر خواهي رسمي رياست دانشگاه از دانشجويان، تحصن دانشجويان معترض پس از 48 ساعت پايان يافت.شوراي متحصنين پس از اعلام دانشگاه مبني بر پذيرش خواسته‌ دانشجويان مبني بر ارائه شرايطي خاص براي دانشجويان مبني بر عدم شركت در امتحانات به در مدت مورد درخواست دانشجويان، در طي بيانيه اي اعلام كرد، كه به دليل دستيابي به خواسته دانشجويان به تحصن پايان مي يابد.
............................................
رئيس دانشگاه بوعلي سينا براي چندمين بار در طول مدت كوتاه رياستش از آلودگي آب همدان سخنرانده است، تا بار ديگر مسئله آلودگي آب همدان را مطرح كرده باشد و اين سوال كه چگونه است، آلودگي آب همدان تنها موجب مسموميت هاي غذايي گسترده در طول مدت مديريت ايشان در دانشگاه بوعلي سينا شده و هيچ تاثيري بر مردم همدان نداشته است.اردشير خزايي در خصوص علت مسموميت دانشجويان اظهار كرد:‌ اين مشكل از غذا نبوده چرا كه از دانشجويان هر دو دانشگاه بوعلي سينا و علوم پزشكي دچار مسموميت شده اند در حالي كه سلف سرويس اين دو دانشگاه از يكديگر جدا است. او ادامه داد: مسموميت دانشجويان احتمالا به علت‌تركيدگي لوله آب شرب در هفته‌ي گذشته و نفوذ فاضلاب در آب شهري بوده كه اين موضوع در حال پيگيري است.قابل ذكر است در مسموميت غذايي گسترده رخ داده در پاييز گذشته نيز اردشير خزايي سخن از آلودگي آب به عنوان علت مسمويت را به ميان آورده بود و ساير مسئولان دانشگاه نيز چنين موضوعي را در پي وقوع مسموميت هاي غذايي پر شمار اين دانشگاه در طول مديريت اردشير خزايي بر آن به كرات مطرح كرده اند.در صورت حقيقي بودن موضوع فوق خطر نه تنها دانشجويان بلكه كليه مصرف كنندگان آب شرب لوله كشي همدان را تهديد مي كند.
..................................
دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در اعتراض به مسمومیت و نا کار آمدی مسولین دانشگاه بوعلی تجمعی را در خوابگاه علوم این دانشگاه نموده و با سر دادن شعار دگر دوستان خود را دعوت به حضور در این تجمع نمودند .در این تجمع که با شرکت حدود هزار نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه همراه بود، معاونت فرهنگی دانشجویی (دکتر قائمی) به همراه مدیر کل امور دانشجویی (دمقی) و سرپرست حراست(صفایی) در جمع دانشجویان حاضر گردیدند و به دفاع از عملکرد خود پرداختند؛ كه هيچ يك از توجيهات آنان مورد قبول جمع واقع نگرديد.در دومين روز تجمع اعتراض آميز دانشجويان دانشگاه بوعلي سينا در روز شنبه دانشجویان پیرو مذاکرات شب قبل با یکدیگر اقدام به برگزاری تجمعی در مقابل سلف سرویس مرکزی و چیدن ظرفهای غذا از سلف مرکزی تا درب خوابگاههاي پسران و دختران نمودنددر ادامه اين تجمع و به واسطه عدم پاسخگويي مسئولان دانشگاه دانشجويان معترض به سمت ساختمان مرکزی رفته با سردادن شعار هایی همچون « دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد»،« ریاست دانشگاه پاسخگو پاسخگو» و ... خواستار حضور رئیس دانشگاه آقای دکتر خزائی و پاسخگویی در ارتباط و مسئله مسمومیت گسترده غذایی دانشجویان شدندبنا بر این گزارش، به واسطه گسترش اعتراضات رياست دانشگاه با حضوري كوتاه در ميان دانشگاه ضمن پذيرش اشتباهات صورت گرفته و به فرافكني پرداخته و حاظر به پذيرش خواسته دانشجوياني كه به واسطه مسموميت غذايي وضعيت جسماني مطلوبي نداشتند،مبني بر عدم برگزاري امتحانات روزهاي يكشنبه نشد.قابل ذكر است، دانشجويان معترض دانشگاه بوعلي‌سينا همدان با تشكيل هيئت مذاكره كننده از ميان خود، اعلام آمادگي خود را براي هرگونه مذاكره با مسئولان دانشگاه در ارتباط با خواسته دانشجويان مسموم شده توسط غذاي سلف سرويس اين دانشگاه در ارتباط با عدم برگزاري امتحانات روزهاي آتي اعلام داشتند و با تاكيد بر اينكه دانشگاه حاظر به مذاكره براي احقاق حقوق دانشجويان آسيب ديده از ضعف مديريت دانشگاه نيست، هرگونه عواقب وضعيت جاري را متوجه رياست دانشگاه دانستند.گفتني است، هيئت مذاكره كننده، اعلام داشته تمامي مسائل مطرح از سوي دانشگاه را توسط بيانيه‌هاي خود به اطلاع دانشجويان خواهد رسانيد

۱۳۸۷ خرداد ۲۶, یکشنبه

بی اطلاعی از وضعیت عسگر اکبرزاده، دانشجوی بازداشتی در اردبیل

بر اساس گزارشات رسیده از اردبیل، تاکنون از سرنوشت و محل نگهداری عسگر اکبرزاده از فعالین دانشجویی آذربایجان، که روز دوشنبه ۲۰ خرداد ۸۷ توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری اش، در اردبیل بازداشت شده است اطلاعی در دست نمیباشد.بستگان عسگر اکبرزاده، از اینکه نتوانسته اند هیچ اطلاعی در مورد سلامت و محل نگهداری او بدست بیاورند بسیار نگران هستند. آنها بیم دارند که او تحت شکنجه قرار گرفته یا به طور غیرقانونی با او رفتار شود.مقامات امنيتی همچنين خانواده این فعال آذربایجانی را تهديد کرده اند که در صورت پيگيری وضعيت فرزندشان و رسانه ای شدن موضوع، با آنان برخورد خواهند کرد. بر اساس همین گزارش حتی ماموران اداره کل اطلاعات با کنترل منزل، کلیه رفت و آمدهای خانواده را تحت نظر دارند.عسگر اکبرزاه دانشجوی شیمی دانشگاه پیام نور اردبیل می باشد. که قبلا" نیز چندین بار دستگیر و زندانی شده است. او اخیرا" (۲۸ فروردین ۸۷) بعد از تحمل چهار ماه حبس در ارتباط با اعتراضات ۱ مهر ۸۵ آذربایجان از زندان اردبیل آزاد شده بود.لازم به ذکر است، این فعال دانشجویی آذربایجانی در خرداد ۸۵ نیز هنگام پخش فراخوان برای تظاهرات ، متعاقب سلسله اعتراضات آذربايجان در خرداد ماه 85، دستگير و زنداني شده و در يك دادگاه غير علني پس از محاکمه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به پرداخت ۶۰۰۰۰۰ تومان محکوم شده بود.
سازمان عفو بین الملل در تاریخهای ۲۶ مای ۲۰۰۶ ، ۱۷نوامبر ۲۰۰۶ و ۲ فوریه ۲۰۰۷ بیانیه های جداگانه ای در مورد عسگر اکبرزاده صادر کرده است.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان لغو مجوز شد

هیات نظارت دانشگاه زنجان دو شنبه 20 خرداد، طی یک نامه کتبی لغو مجوز انجمن اسلامی را اعلام کرد. هیات نظارت دلیل این تصمیم خود را، انجام نشدن انتخابات در بازه مقرر اعلام کرد و این در حالیست که انجمن طی نامه کتبی در تاریخ 12 اردی بهشت سال جاری درخواست مجوز انتخابات خود را به هیات نظارت داد و با وجود پیگیری های مکرر تا این تاریخ هیچ پاسخی به انجمن داده نشد.انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان هنوز موضع خود را در قبال این برخورد اعلام نکرده است. گقتنی است که انجمن اسلامی در آخرین چهارشنبه تحصیلی سال جاری اقدام به برگزاری مجمع عمومی کرد و بر اساس رای مجمع عمومی تصمیم بر این شد که هیات موسس تا مهر ماه سال آینده به کار خود در مقام شورای مرکزی فعالیت کند و تنها 3 نفر برای تکمیل اعضای شورای مرکزی انتخاب شوند که بعد از رای گیری سه نفر از اعضا به عضویت شورای مرکزی در آمدند.
متن نامه هیات نظارت دانشگاه زنجان در ادامه آورده شده است.
هیات محترم موسس انجمن اسلامی دانشجویان
سلام علیکم
احتراما، با عنایت به سپری شدن مدت مقرر قانونی سه ماهه ی برگزاری انتخابات شورای مرکزی، به استناد: ماده 3 بند 4 – 3 آیین نامه و دستور العمل اجرایی فعالیت های تشکل های اسلامی دانشگاهیان و همچنین ماده: 13 بند ب اساس نامه انجمن اسلامی ، مجوز تاسیس انجمن اسلامی کان لم یکن تلقی می شود.
دکتر حسن مددی دبیر هیات نظارت دانشگاه زنجان

دروغ پراكني مسئولان دانشگاه بوعلي سينا: مسموميت مربوط به دانشگاه ما نيست

برخي مسئولان دانشگاه بوعلي سينا باغ شايعه كردن وجود چنين مسموميتي در دانشگاه علوم پزشكي همدان قصد فرافكني و توجيه مسمويمتهاي گسترده دانشجويان را كه در حال حاظر از دانشجويان خوابگاهي فراتر رفته و شامل كليه دانشجوياني كه از غذاي سلف سرويس دانشگاه بوعلي سينا استفاده كرده اند شده است، را دارند.به گزارش خبرنامه بوعلي سينا، مسئولان دانشگاه با وجود گسترش مسمويت در ميان كليه دانشجويان ، خبر لغو امتحانات را تكذيب كرده اند و همچنان با دروغ پردازي قصد تبرئه خود از فاجعه گسترش مسموميت غذايي ميان دانشجويان را دارند.همچنين گروهي از دانشجويان دانشگاه بوعلي‌سينا اعلام داشته اند ، امشب در داخل مجتمع هاي خوابگاهي دانشگاه بوعلي سينا تجمعي اعتراض آميز به وضعيت غذاي دانشگاه كه در سال تحصيلي اخير موجب 2 مرتبه مسموميت همه گير غذايي در دانشگاه شده است برگزار خواهند كرد و خواهان پاسخگويي صحيح و نه دروغ پردازي مسئولان دانشگاه هستند.

تشنج در کتابخانه دانشگاه آزاد تهران مرکزی

در هفته گذشته درگيري لفظي بين دانشجويان و حراست و مسئولين دانشگاه آزاد تهرن مركز صورت گرفته است
از حدود 2 هفته بيش مسئولين كتابخانه و با دستور رياست حراست(شيخي) دانشكده فني و معماري ( مجتمع نيايش) در سالن مطالعه دانشكده تفكيك جنسيتي ايجاد كرده و از نشتسن دختران و پسران در كنار هم جلوگيري مي كنند. اكثر دانشجويان كه متوجه اين تفكيك جنسيتي در كتاب خانه نشده اند مثل هميشه در جا هاي مورد نظر خود مي نشستند و كه با برخورد شديد مسئول كتاب خانه روبرو شده و در بعضي از موارد كار حضور نيروهاي حراست در كتاب خانه كشيده مي شد كارت هاي دانشجويان گرفته مي شد
گفتني است كتاب خانه دانشكده فني و معماري تهران مركز در طبقه منفي يك واقعه شده است و فاقد امكانات اوليه است و به شدت گرم مي باشد و كتاب هاي مورد نظر دانشجويان در آن موجود نمي باشد
هنگامی که دانشجویان علت این کار از شیخی رییس حراست می پرسیدند وی دلیل این تفکیک جنسیتی جلوگیری از مشکلات اخلاقی بیان کرد و همچنین وعده داد که در جاه های دیگر دانشگاه این اتفاق بیافتد... تفکیک جنسیتی توهین مستقیم به شعور دانشجویان می باشد .

مسموميت حدود 500 دانشجوي دانشگاه بوعلي سينا: ظرفيت پذيرش بيمار اكثر بيمارستان‌هاي همدان تكميل شده است

دانشجويان خوابگاهي دانشگاه بوعلي‌سينا كه در روزهاي اخير از غذاي سلف سرويس‌هاي اين دانشگاه استفاده كرده‌اند به دليل مسموميت شديد غذايي به بيمارستانها ارجاع داده مي شوند و وضعيت به حدي وخيم است كه ظرفيت پذيرش بيمار اكثريت بيمارستانهاي همدان تكميل گشته است.به گزارش خبرنامه بوعلي سينا، براساس آخريت گزارشات تاكنون حدود 500 دانشجوي دختر و پسر دانشگاه بوعلي سينا همدان به بيمارستان‌هاي مختلف اين شهر ارجاع داده شده اند، اما رفت و آمد آمبولانس هاي اور‍ژانس به داخل دانشگاه همچنان ادامه دارد.وضعيت عمومي دانشگاه و به خصوص خوابگاههاي آن كاملا ملتهب و بحراني است و هيچ يك از مسئولان دانشگاه حاظر به پاسخگويي به دانشجويان نيستند، براساس شنيده ها كليه امتحانات 2 روز آينده دانشگاه لغو شده است، اما به دليل عدم پاسخگويي مسئولين دانشگاه به سوالات اين خبر به هيچ وجه ممكن قابل تاييد يا تاكذيب نيست.
اخبار تكميلي متعاقبا اعلام خواهد شد

۱۳۸۷ خرداد ۲۱, سه‌شنبه

صدور حکم محرومیت از تحصیل برای سه تن از دانشجویان دانشگاه فردوسی

کمیته انضباطی دانشگاه فردوسی مشهد برای سه تن از فعالین سیاسی این دانشگاه احکام یک ترم محرومیت از تحصیل صادر نموده است. امروز 21 خرداد ماه فرزاد حسن زاده دانشجوی آزادیخواه و برابری طلب مشهد به اتهام شرکت و معاونت در برگزاری تجمع روز دانشجو که 18 آذر ماه برگزار گردید به یک ترم تعلیق از تحصیل با احتساب در سنوات و نیز توبیخ کتبی درج در پرونده محکوم گردید.احکام یک ترم محرومیت از تحصیل آقایان مهدی خسروی و امین ریاحی از فعالین سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز به آن ها ابلاغ گردیده است.پیش از این تینا حسینی - فریده عبادی - سمیه شادمهری - رسول ارجمند - حمید رضا امیرخانی - زهرا احمدیان (فردوسی) امیرحسین نوربخش و محمد میزبان (دانشگاه آزاد) نیز در مشهد به یک یا دو ترم محرومیت طی سال تحصیلی جاری محکوم شده بودند و چندین تن از دانشجویان نیز به اتهام شرکت در تجمع روز دانشجو به کمیته انضباطی احضار و احکام درج در پرونده برای آن ها صادر شده است.دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب مشهد صدور احکام محرومیت از تحصیل برای یازده تن از دانشجویان دانشگاه فردوسی و دانشگاه آزاد مشهد را مصداق بارز تعرض به حقوق اولیه دانشجویان می داند و تمام تلاش خود را برای برچیده شدن نهادهای سرکوب در دانشگاه خواهد نمود.

توقیف نشریه دانشجویی “چرو” در دانشگاه رازی کرمانشاه

نشریه دانشجویی چرو دانشگاه رازی کرمانشاه به مدیر مسئولی عباس توفیقی توقیف شد.

روند فشار بر دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه از چند ماه گذشته افزایش یافته است. پس از توقیف نشریات ایرانشهر و طاق بستان این سومین نشریه طی هفته های اخیر است که در دانشگاه رازی کرمانشاه توقیف می شود. یکی از دانشجویان دانشگاه رازی در این زمینه به خبرنامه امیرکبیر گفت: “بیشترین فشارها از طرف زین العابدینی مسئول امور فرهنگی، شیخی مسئول حراست و مختاری نماینده نهاد رهبری در دانشگاه به دانشجویان وارد می شود.” وی افزود: “توقیف نشریه چرو که یک نشریه کرد زبان بود باعث اعتراض دانشجویان شده است.”

مسئولین دانشگاه رازی کرمانشاه همچنین در راستای ایجاد محدودیت برای دانشجویان، از بازگشایی انجمن اسلامی این دانشگاه جلوگیری می کنند.

مقاومت دانشجویان تربیت معلم به نتیجه رسید: موافقت مدیریت دانشگاه با کلیه مطالبات دانشجویان

مقاومت دانشجویان دانشگاه تربیت معلم به نتیجه رسیده و دانشگاه تمامی خواسته های دانشجویان را پذیرفت. روزگذشته در حالی نماینده وزارت علوم به دانشگاه تربیت معلم آمده تا با همراهی مسئولین دانشگاه با نمایندگان دانشجویان متحصن تربیت معلم مذاکره کنند که یازده روز از شروع تحصن دانشجویان می گذشت.

در این مذاکرات که از صبح روز گذشته تا ساعت ۱۰ شب ادامه داشت دانشجویان با تمامی خواسته های خود رسیدند. برکناری معاونت دانشجویی دانشگاه، برکناری معاونت فرهنگی دانشگاه، عذرخواهی کتبی مسئول حراست دانشگاه که خانواده های دانشجویان را تهدید کرده بود، استاندارد سازی خوابگاهها، بهبود کیفیت غذا و رعایت بهداشت، بازگرداندن سالن مطالعه مرکزی به دانشجویان، عدم احضار دانشجویان متحصن به کمیته انضباطی و تعویق امتحانات پایان ترم خواسته های دانشجویان تربیت معلم بود.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر، مسئولین دانشگاه ۶ مورد از خواسته های دانشجویان را تا عصر روز گذشته پذیرفتند ولی از پذیرش خواسته تعویق امتحانات و لغو احکام انضباطی خودداری می کردند که در نهایت جلسه دانشجویان بدون رسیدن به توافق نهایی در ساعت ۶ بعد از ظهر به پایان رسید و دانشجویان گفتند به تحصن خود ادامه خواهند داد. در نهایت در ساعت ۱۰ شب گذشته دانشگاه خواسته تعویق امتحانات را نیز پذیرفته و امتحانات پایان ترم تا یکشنبه هفته آینده به تعویق افتاد. همچنین رئیس دانشگاه که به هیچ وجه حاضر به پذیرش لغو احکام انضباطی صادر شده برای ۸ دانشجو نبود، سرانجام مجبور به تسلیم در برابر خواسته دانشجویان شد و احکام انضباطی این دانشجویان نیز لغو شد. از صبح روز گذشته نیز ارتباط تلفن همراه تا محدوده چند کیلومتری دانشگاه تربیت معلم قطع شده بود.

لازم به یادآوری است تحصن گسترده دانشجویان تربیت معلم که با حضور بیش از ۳۵۰۰ دانشجوی طی روزهای متوالی و همراه با اعتصاب غذای بیش از ۱۲۰ دانشجو برگزار شد از روز شنبه هفته گذشته آغاز شده بود. امروز تریبون آزاد پایانی این تجمع برگزار خواهد شد.

۱۳۸۷ خرداد ۲۰, دوشنبه

در دهمین روز از تحصن، دانشجویان با بستن حلقه های انسانی به دور 9 دانشکده ی دانشگاه از شروع برگزاری امتحانات جلوگیری کردند

در دهمین روز از تحصن، دانشجویان با بستن حلقه های انسانی به دور 9 دانشکده ی دانشگاه از شروع برگزاری امتحانات جلوگیری کردند که اساتید دانشگاه هم با آنها همدلی کرده و پشتیبان آنها بودند. پس از آن در ساعت 11 با برگزاری تریبون آزاد تاکید کردند که از هیچ یک از 8 خواسته ی خود کوتاه نخواهند آمد . همچنین با ادامه ی اعتصاب غذای دانشجویان ،عده ی زیادی از آنان از حال رفته و به بهداری منتقل شدند در این میان خبرهایی از وخامت حال یکی از آنان به گوش می رسد. تا کنون تعداد اعتصاب کننده ها به 160 نفر و تعداد متحصنین به 4000 نفر رسیده است. و همچنان به تعداد نیروهای امنیتی و ضدشورش اضافه میشود که البته با لباس حراست وارد می شوند.








۱۳۸۷ خرداد ۱۸, شنبه

بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در حمایت از دانشجویان متحصن تربیت معلم تهران

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) با صدور بیانیه ای از تحصن و اعتراض دانشجویان دانشگاه تربیت معلم حمایت کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:
هر روز که می گذرد کوس رسوایی مردم فریبان عالمگیرتر می شود. شکست های پی در پی دولت نهم در تمام زمینه ها، عرصه را برای ادامه سیاست های پوپولیستی احمدی نژاد و حامیان او تنگ تر ساخته است. مهرورزان چماق به دست که فریاد تغییر مدیریت فاسد و بی کفایت جهان سر می دهند، با آشکار شدن فساد و بی کفایتی خویش، ناتوان از مدیریت در بالاترین تا پایین ترین سطوح داخلی، چاره را در بسط و تشدید خفقان موجود …می بینند تا چند صباحی بیشتر به اقتدار پوشالی خود دلخوش باشند.

در این شرایط فعالین سیاسی و مدنی و آنانی که نمی توانند در برابر نقض حقوق اولیه انسانی در ایران امروز بی اعتنا باشند روزگار سختی را سپری می کنند، و صد البته دانشگاه و جنبش دانشجویی که با ماهیت منتقد و پرسشگر خود همیشه خواب خرگوشی حاکمیت اقتدارگرا را آشفته ساخته و در سیاه ترین دوران ها چراغ “آگاهی” و شعله “اعتراض” را روشن نگاه داشته است، از تعرض وحشیانه تاریک اندیشان رنجی جانکاه می برد.

وزارت علوم و نهادهای امنیتی که این روزها دانشگاه را در چنبره خود دارند، پس از شکست پروژه انقلاب فرهنگی دوم به بهانه اسلامی کردن دانشگاه ها سعی در پیش بردن سیاست های حذفی و محدود کننده خود در دانشگاه ها دارند غافل از اینکه افزایش فشار بر دانشجویان (در کنار ضعف شدید در مدیریت و اجرا که از شاخصه های دولت احمدی نژاد است) نتیجه معکوس داده است. اگر سابقا اعتراضات دانشجویی به چند دانشگاه بزرگ و پر جمعیت محدود می شد، امروز طنین خیزش و اعتراض از دانشگاه های کوچک و بزرگ در جای جای ایران به گوش می رسد و دانشجویان آزادی خواه تا بر آوردن مطالبات بر حقشان از پای نخواهند نشست همچنان که در دانشگاه سهند شاهد آن بودیم.

امروز نیز نمونه دیگری از شجاعت و پایداری دانشجویان را در پیگیری حقوق از دست رفته شان، در دانشگاه تربیت معلم تهران (پردیس کرج) می بینیم. حوادثی که پس از یک هفته اعتراض، تحصن و اعتصاب غذا در دانشگاه تربیت معلم به وقوع پیوسته، اوج قساوت مسئولین آن دانشگاه و وزارت علوم، و حامیان امنیتی شان را در برخورد با دانشجویان نشان می دهد. اعتراضات دانشجویان به کیفیت نامناسب غذا، مشکلات آموزشی و صنفی و فشارهای حراست (مشکلاتی که متأسفانه این روزها در تمامی دانشگاه های کشور عمومیت دارد) با بی توجهی مسئولین دانشگاه روبرو شد و دانشجویان وادر به تحصن برای مطالبه خواسته های خود شدند. تحصنی که در چند روز پیاپی با تجمع و تریبون آزاد چند هزاران نفری دانشجویان پشتیبانی شده و نشان داد که خواسته های متحصنین فریاد تمامی دانشجویان این دانشگاه است. قطع آب و جلوگیری چند روزه از ورود آمبولانس به دانشگاه در حالی که بسیاری از دانشجویان در وضعیت بسیار وخیم جسمی به سر می بردند لکه ننگ دیگری بر کارنامه دولت نهم در عرصه دانشگاه افزود.

در این میان نکته قابل توجه شیوه برخورد مسوولین دانشگاه با دانشجویان است که ظاهرا در همه دانشگاه ها شکل یکسانی دارد: بی توجهی به خواسته ها و مشکلات دانشجویان، قدرت گرفتن نهادهای غیردانشجویی و ضد دانشجویی مانند بسیج و حراست، و در صورت اعتراض، تماس تلفنی و تهدید خانواده ها و برخوردهای شدید انضباطی. صدور فوری و ابلاغ حکمی با مضمون “دو ترم اخراج از دانشگاه” برای هشت نفر از دانشجویان نشان از ادامه سیاست شکست خورده سرکوب فله ای دانشجویان دارد که با اعتراض بسیار شدید آنان نیز روبرو شد. تهدیدها و تهمتهای نیروهای بسیجی و حامی دولت و همچنین مسوولین دانشگاه به دانشجویان معترض نیز به جزئی جدایی ناپذیر از فشارهای وارده حاکمیت تبدیل شده است. نکته تاسف آور که در ماجرای اعتراض چند ماه پیش دانشجویان دانشگاه شیراز هم دیده شد تبدیل یک اعتراض صنفی و درون دانشگاهی به یک مساله امنیتی و کشاندن پای فرماندار و به تبع آن نیروی انتظامی به ماجرا برای ارعاب دانشجویان از سویی و از سوی دیگر آماده کردن زمینه برای برخوردهای قضایی با فعالین دانشجوست.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) ضمن ابراز همبستگی با دانشجویان متحصن تربیت معلم تهران، حمایت از مطالبات بر حقشان و تحسین استقامت و پایداری دانشجویان، برخوردهای تهدید آمیز مسوولان دانشگاه با دانشجویان را محکوم کرده و تاکید میکند که ادامه فشار بر دانشجویان و سیاست های سرکوب گرانه ای که به قصد ارعاب و خاموش کردن هر گونه ندای منتقد در دانشگاه ها اعمال میشود در کنار باقی ماندن روسای انتصابی و مدیران بی لیاقت در دانشگاه ها نتیجه ای جز افزایش پتانسیل اعتراضی دانشجویان نخواهد داشت. تحصن های شیراز، سهند، تربیت معلم و… اولین نبوده و آخرین آنها نیز نخواهد بود. روزی پتکی که حاکمیت اقتدارگرا برای فرود آوردن بر دانشگاه بالای سر برده بر فرق خودش فرود خواهد آمد.

انجمن اسلامی دانشجویان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
(پلی تکنیک تهران)
۱۶ خرداد ۸۷

بیانیه دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریزدر حمایت از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران

در این روزهای سرد و خفقان¬آور، پس از شکنجه و زندانی کردن چندین و چند دانشجوی فعال سیاسی و غیرسیاسی از طیف¬های مختلف در تهران، کرمانشاه، کردستان، شیراز، تبریز، بابل، همدان و غیره، که به مرگ چند تن از اینان نیز انجامید، پس از به خرخره رسیدن وضعیت تورم در اثر تحریم¬های خارجی که جز نتیجه کنش¬های غیرمسئولانه ریاست جمهوری نیست و پس از چندین و چند تحصن و تجمع پرشور در سراسر …دانشگاه¬های کشور، اکنون، بیش از 5 روز از تحصن برحق دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران می¬گذرد. 50 تن از یاران دبستانی¬مان در راه رسیدن به حقوق برحقشان، از جان خویش دریغ نموده¬اند و راه اعتصاب غذا را برای مبارزه در پیش گرفته¬اند و روز به روز به تعداد به خاک افتادگان این حرکت افزوده می¬شود. نیروهای امنیتی، حراست دانشگاه، عاملان و آمران اطلاعات دست در دست هم داده¬اند، تا استواری، آزادگی، شجاعت و یگانگی یارانمان را خاموش گردانند و در انجام این کار، از هیچ بی¬شرمی و لجن¬پراکنی¬ای دریغ ننموده¬اند و به طرق مختلف دست به تهدید و ارعاب و فشار زده¬اند اما زهی خیال باطل.
خطاب به تمامی نامردان رژیم، که سال¬هاست با همه نوع تزویری در راه خاموشی جنبش دانشجویی تلاش¬ها کرده¬اند، فریاد سرمی¬دهیم : بدانید که هویت دانشجو ذلت¬ناپذیر است و آزادگی را می¬طلبد. مگر فریاد آزادی¬خواهی بهترین یارانمان را زیر شکنجه¬ها و آزارهای روحی و جسمی در تاریک¬ترین زندان¬های رژیم نشنیده¬اید؟ مگر خستگی¬ناپذیری رفقایمان را پس از تحمل ماه¬ها مبارزه و دستگیری ندیده¬اید؟ یا کورید یا کر. یا مستید یا منگ. و ما می¬گوییم حیوانید؛ که چنین دست به شکنجه می¬زنید و چنین خسته از شکنجه¬گاه بازمی¬گردید و باز با حماقت و بلاهتی بیشتر فشارها را افزون می¬سازید. دانشجو در راه رسیدن به حقوق آزادی¬خواهانه¬اش خستگی¬ناپذیر است و چنانکه بارها گفته¬ایم، اینبار نیز رساتر در کنار یارانمان، در تربیت معلم تهران، فریاد می¬زنیم : ما زن و مرد جنگیم، بجنگ تا بجنگیم.
پس از آنکه نزدیک به چهل روز پیش، دانشجویان دانشگاه سهند تبریز با همیاری و حمایت سایر دانشگاه¬های کشور از تحصنی هشت روزه پیروز و سربلند بیرون آمدند، اینبار، تربیت معلم تهران است، که به چنین حمایتی از طرف تمامی دانشگاه¬های کشور نیازمند است. حمایت دانشجویان دانشگاه¬های مختلف از حرکت¬های بحق یکدیگر و اتحاد و یگانگی¬شان همواره ترس را بر چهره این مذوران نمایان ساخته و از هیبت یکسره تزویرشان پرده¬برداری کرده است. ما دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز با اعلام همبستگی و حمایت کامل خود از تحصن برحق دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران، که در شرایط سخت تحصن سهند، دستمان را به گرمی فشردند و نیرویی چندباره به جان متحصنین تزریق کردند، به تمامی مزدوران رژیم هشدار می¬دهیم که امنیتی کردن فضای دانشگاه، حضور نیروهای اطلاعات و پلیس در دانشگاه، پرونده¬سازی¬های دروغین برای دانشجویان فعال و تهدیدها و ارعاب¬هایی که دیگر راهی کهنه برای مقابله با آزادی¬خواهی¬ست، راه مناسبی برای پاسخگویی به دانشجو نیست چراکه تازمانی که دانشجو زنده است، تلاش برای آزادی¬خواهی وجود خواهد داشت. پس تا به کی می¬خواهید چنین بی¬شرم به حکومت پرتزویرتان ادامه دهید؟ تا به کی می¬خواهید چنین ناجوانمردانه دست به اعمال فشار بزنید؟ جنبش دانشجویی ایران در راه آزادی¬خواهی به سوگ از دست دادن یارانش زیر سخت¬ترین شکنجه¬های رژیم نشسته و ستاره¬ها و سال¬ها زندان را به جان خریده است، پس تار عنکبوتی نیست که با چنین تلنگرهای ساده¬انگارانه¬ای از هم بپاشد.
درود بر شما یاران دبستانی¬مان در تربیت معلم تهران که دیگر بار، فریاد رسای آزادی¬خواهی، عدالت و حق¬طلبی را در دانشگاهی دیگر طنین انداز ساختید. بدانید که تا آخرین نفس و تا رسیدن به تمامی خواسته¬هایتان در کنارتان خواهیم بود. همین که به باورتان و به باورمان به راه مبارزه غلتیده¬اید، خود پیروزی بزرگی¬ست که دیگر بار جنبش دانشجویی به آن نائل گشته است.
زنده باد دانشجویان متحصن دانشگاه تربیت معلم تهران
دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز17 خرداد 1387

نامه دانشجویان متحصن به مردم ایران


در سرزمینی که مردمان آن داعیه دار هم دردی، همراهی و نوع دوستی هستند چگونه اینگونه نسبت به 72 نفر از فرزندان این مرزو بوم که برای استیفای حقوق پایمال شده ی شان دچار ضعف جسمی هستند بی تفاوت هستند؟
دانشجویان متحصن تربیت معلم تهران با انتشار دردنامه ای خواستار همراهی مردم و دانشجویان با اعتصاب کنندگان شدند.در نامه سرگشاده دانشجویان متحصن تربیت معلم تهران خطاب به مردم فهیم ایران آمده است؛چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضو ها را نماند قرار
اکنون که این نامه را می خوانید، بیش از 75 ساعت از اعتصاب غذای 72 دانشجوی دختر و پسر دانشگاه تربیت معلم تهران پردیس کرج می گذرد اما واقعیت این است که از دو روز قبل از اعتصاب غذای رسمی، دانشجویان تربیت معلم غذای گرم نخورده اند و نخواهند خورد.با اینکه در تعطیلات به سر می بریم، تعطیلاتی که پیش از امتحانات بر دانشگاه خیمه زده است، با این حال …هرگاه که تریبون آزادی برگزار می شود بیش از 1500 دانشجو برای گفت و شنود در این جلسات حضور پیدا می کنند. در این حال مسئولین دانشگاه لحظه به لحظه به فشار خود بر دانشجویان متحصن می افزایند گویا در خیال خام خویش اینگونه می پندارند که با این اعمال فشار می توانند عزم ما را سست کنند.بی شک فشارهایی همچون تهدید و ارعاب خانواده ی دانشجویان متحصن، قطع آب، ایجاد اختلال در تلفن همراه، قطع اینترنت دانشگاه، زندانی کردن دانشجویان در محل تحصن، افزودن نیروهای ناشناس در لباس حراست، ممانعت از بردن دانشجویانی که از لحاظ جسمانی بسیار تضعیف شده اند به بیمارستان و تزریق داروی دیازپام به دانشجویان ضعیف شده برای سست کردن و خواب آلودگی دانشجویان و غیره و غیره، که عکس و فیلم همه ی این موارد بعنوان موجود است -ولی به دلیل محدودیت های موجود ما امکان انتشار آنها را هنوز پیدا نکرده ایم– بدور از شرافت انسانی است و کسانی هم که در برابر این حوادث سکوت اختیار می کنند در پیشگاه خدا باید سکوت بشکنند و جواب پس دهند. در ذهن تک تک این دانشجویان سوالی بزرگ وجود دارد که سنگینی آن از سنگینی اعتصاب غذا و فشارهای وارده بیشتر است. در سرزمینی که مردمان آن داعیه دار هم دردی، همراهی و نوع دوستی هستند چگونه اینگونه نسبت به 72 نفر از فرزندان این مرزو بوم که برای استیفای حقوق پایمال شده ی شان دچار ضعف جسمی هستند بی تفاوت هستند؟ قطعا سعدی شاعر بزرگ ایرانیان اگر چنین روزی را می دید هیچگاه چنین شعری را که نماد فرهنگ والای ایرانیان بوده است را نمی سرود.ما دانشجویان متحصن تربیت معلم تهران به صراحت اعلام می کنیم که قوت روحی مان از ضعف جسمی مان پیشی جسته است و جان می دهیم، حق می گیریم و در این راه جز به خدا و اراده ی دانشجویان به کسی امید نداریم. اما از شما مردم عزیز و پاکدل و نمایندگان باوجدان مجلس شورای اسلامی و دانشجویان متعهد و قشر همدرد تقاضا داریم که مانع فاجعه فرهنگی به اسم بی مسئولیتی و بی تفاوتی نسبت به انسان ها در این مرز و بوم شوید که همانا درد واقعی که ما دانشجویان متحصن را آزار می دهد همین درد نوظهور فرهنگی است.دانشجویان متحصن دانشگاه تربیت معلم تهران

جاسوسی وزیر علوم علیه دانشجویان


بار دیگر اقدامات ناشایست وزیر علوم انتقادات دانشجویان را برانگیخت البته این بار این دانشجویان بسیجی دانشگاه علامه بودند که به اعتراض پرداختند و جلوی وزارت علوم تجمع کردند و دو روز تحصن کردند.آن طور که سایت رجا نیوز گزارش داده است چندی پیش دانشجویان بسیجی دانشگاه علامه با وزیر علوم جلسه ای داشته اند و نسبت به اقدامات شریعتی -رئیس روحانی دانشگاه علامه- شکایاتی را مطرح نمودند.اما پس از پایان جلسه نه تنها به مشکلات آنها رسیدگی نشده است بلکه اسامی آنها در اختیار رئیس …دانشگاه علامه قرار می گیرد و برای آنها حکم کمیته انظباطی صادر می شود. صدور این احکام اعتراض دانشجویان بسیجی را برانگیخت و آنها در مقابل وزارت علوم تجمع کردند که این تجمع با وساطت نمانیدگان مجلس پایان می پذیرد.

جالب آنکه هاشمی گلپایگانی، مشاور وزیر علوم، در گفتگو با رجانیوز با بیان اینکه به دانشجویان حق می دهم، می گوید: ارائه اسامی دانشجویان ملاقات کننده با وزیر به رییس دانشگاه کار صحیحی نبوده است، وی اضافه کرد: در صورت صحت این ادعا، شخصاً تذکر می دهم. هاشمی ادامه داد: البته نمی توان کمیته انضباطی را بخاطر احضاریه بازخواست کرد. در صورتی که کمیته انضباطی در حق دانشجویان اجحاف کند، از تصمیماتش جلوگیری می کنیم.

در سال گذشته نیز وزیر علوم دانشجویان ستاره دار را گروهی معتاد و دارای اعمال منافی عفت خوانده بود که پس از اعتراض نمانیدگان مجلس مدعی شد چنین حرفی نزده است.

۱۳۸۷ خرداد ۱۲, یکشنبه

اعتراضات گسترده دانشجويان تربيت معلم كرج

من اگر بنشینم تو اگر بنشینی چه کسی برخیزد
دانشگاه تربیت معلم به دلیل بهره مندی از منابع درآمد کافی لز جمله دانشگاه هایی است که توانایی و بودجه،جهت رسیدگی به مسایل و مشکلات دانشجویان را دارد . اما در دو سال گذشته به دلیل ضعف مدیریتی در دانشگاه شاهد کارشکنی های مسئولین ، سرباز زدن آنها از مسئولیت و نقض کامل حقوق دانشجویان بوده ایم . علی رغم بودجه کافی، هر موقع دانشجویان معترض می شوند و خواسته های خود را مطرح می کنند مسئولان و ریاست دانشگاه ضعف مدیریتی خود را با عدم بودجه کافی جهت انجام امور توجیه می کنند.پس از تجمعات اسفند ماه سال گذشته، طوماری در ارتباط با مسایل و مشکلات دانشگاه و خواسته های دانشجویان به امضای بیش از 2000 نفر از دانشجویان دانشگاه رسید و نسخه ای از آن به ریاست دانشگاه و نسخه ای دیگر به وزارت علوم فرستاده شد جالب است که این طومار هنگام تحویل به مسئولان مربوطه، با تعجب آنان روبرو شد و این پاسخ را در جواب نمایندگان دانشجویان مطرح نمودند که دانشگاه تربیت معلم که یکی از پر درآمد ترین دانشگاه های ایران است چرا باید با چنین مشکلاتی روبرو باشد که اینچنین موجب اعتراض دانشجویان شود.بنابراین مسئولان وزارت علوم با دادن قول مساعد به دانشجویان، امادگی خود را برای همکاری با دانشجویان اعلام کردند.اما با گذشت چند ماه، تنها شاهد عدم توجه مسئولین به این خواسته ها بوده ایم و اقدام مثبت و چشمگیری در جهت رفع این مشکلات صورت نگرفت و حتی اقدامات کوچکی هم که دانشگاه انجام داد با گذشت چند ماه دوباره شاهد بازگشت وضعیت قبلی می باشیم. اینبار ما دانشجویان دانشگاه تربیت معلم با الگو قرار دادن سایر دانشگاه ها از جمله دانشگاه صنعتی سهند تبریز، عزم خود را بر ادامه دادن راه آنها جزم نموده، تا به مسئولین دانشگاه نشان دهیم که تا رسیدن کامل به خواسته هایمان در مقابل نقض مسلم حقوقمان به عنوان دانشجویان این دانشگاه کوتاه نخواهیم نشست و در صورت کوتاهی مسئولین در اجرا و انجام فوری خواسته ها، اعتراضات ما هر روز شدت بیشتری به خود خواهد گرفت و دانشگاه باید هر روز هزینه های بیشتری را متحمل شود.
بنابراین با توافق اکثریت دانشجویان، خواسته هایمان را به شرح زیر اعلام می کنیم:
1- برکناری مدیر کل امور فرهنگی و فوق برنامه،آقای زمانی (اعمال دستورات سلیقه ای و آشنا نبودن به قوانین ، مقررات و اساسنامه ها، تقسیم ناعادلانه بودجه، برخورد های گزینشی با تشکل ها، کانون ها و انجمن ها و ...)
2-برکناری معاونت آموزشی دانشگاه،آقای دکتر جعفری (عدم پاسخگویی مناسب به خواسته های قانونی دانشجویان، برخوردهای نامناسب و به دور از شأن دانشجویان(حتی در مواردی ارعاب و تهدید دانشجویان)
3-بازگرداندن سالن مطالعه مرکزی به شکل سابق (کاهش شدید امار قبولی های کارشناسی ارشد به علت نبود فضای مناسب و کافی برای مطالعه)
4-استاندارد سازی خوابگاه ها (اسکان بیش از حد مجاز دانشجویان در اتاق ها، عدم وجود سیستم سرمایشی مناسب، وضعیت بد بهداشتی خوابگاه ها و ...)
5-بر طرف کردن مشکلات رفاهی دانشجویان (کیفیت پایین غذای سلف سرویس، کمبود سرویس های حمل ونقل، وضعیت نامطلوب سایت کامپیوتر دانشگاه، حذف بن های دانشجویی، وضعیت نامناسب سرویس های بهداشتی، حمام ها و کیوسک های تلفن و ...)
جمعي از دانشجويان تربيت معلم كرج
10 خرداد 1387

کوی دانشگاه در ۱۸ تیر تعطیل است

معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: “بر اساس تصمیم دانشگاه، کوی دانشگاه از ۱۲ تا ۲۴ تیرماه تعطیل است.”دکتر قمصری افزود: “تقویم رسمی دانشگاه ۶ تیر ماه پایان می پذیرد و دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تهران به مدت ۵ روز فرصت دارند تا کوی را تخلیه کنند.”وی با بیان اینکه قبل از تعطیلات ذکر شده شرایط اسکان تابستانی دانشجویان مشخص می شود، گفت: “طبق بخشنامه جدید دانشگاه، سه دسته از دانشجویان دانشگاه تهران می توانند در فصل تابستان از خوابگاه استفاده کنند و این افراد می توانند پس از اتمام تعطیلات ذکر شده به خوابگاه برگردند.”معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: “دانشگاه هیچ تعهدی برای سرویس و غذای دانشجویان خوابگاهی در ایام تابستان نمی کند.”

تبرئه بابک زمانيان از محکوميت ۱ سال حبس تعزيری

دادگاه تجديد نظر حکم بابک زمانيان را از يک سال حبس تعزيری به ۵۰۰۰۰۰ تومان جريمه کاهش داد. دادگاه تجديد نظر استان تهران حکم بابک زمانيان مسئول سابق روابط عمومی دانشگاه صنعتی اميرکبير را از يک سال حبس تعزيری به ۵۰۰۰۰۰ تومان جريمه نقدی کاهش داد و وی تقريبا از تمامی اتهامات وارد شده تبرئه شد.گفتنی است بابک زمانيان در پايان سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به يک سال حبس تعزيری به اتهام اقدام عليه امنيت ملی از طريق فعاليت تبليغی عليه نظام محکوم شده بود.که حداکثر مجازات در اين بند در قانون بود. از جمله اتهامات وی که ارتباط با موسسات برانداز خارج از کشور و همکاری مثتمر با ايشان بود که با طرح اين موضوع توسط وزارت اطلاعات پرونده ايشان به مراجع قضايی ارجاع شده بود. بابک زمانيان سال گذشته نزديک به ۴۰ روز در بازداشت به سر برد و در اين مدت رسانه های اصولگرا و تندرو از جمله روزنامه کيهان و رجا نيوز با وارد کردن اعترافاتی به وی که به مسائلی همچون ارتباط با سازمان هيفوس و سازمان منافقين و ارتباط با فرزند ديک چنی وخط گيری از روزنامه نگاران متواری ، پروژه دستگيری ديگر دانشجويان دانشگاه اميرکبير پس از جعل نشريات دانشجويی را کليد زدند.وی البته به کرات پس از آزادی به ساختگی بودن و کذب بودن اين مطالب تاکيد کرد و اعلام نمود با وجود تحمل بسياری از فشارها به هيچ وجه چنين صحبت هايی از طرف وی نشده است.
گفتنی است در متن حکم ،وی از تمامی اتهامات فوق تبرئه و قار به پرداخت جريمه ای ۵۰۰۰۰۰ تومانی شد که احتساب معادل نقدی طول ايام بازداشت نيز با جريمه نقدی برابر است.

بیانیه ی دانشجویان سوسیالیست تبریز در محکومیت ستاره‌دار کردن دانشجویان دانشگاه تبریز

ما جمعی از دانشجویان سوسیالیست تبریز با دانشجویان ستاره‌دار اعلام همبستگی می‌کنیم و از تمام دانشجویان بالاخص دانشجویان کرد می‌خواهیم با حمایت خود حراست دانشگاه را گامی به عقب بنشانند. هم‌چنین معتقدیم در چنین شرایطی مطرح و برجسته کردن خواسته‌های ناسیونالیستی فقط باعث ایجاد تفرقه بین دانشجویان شده و در جهت منافع حاکمیت و نماینده ی آن در دانشگاه، یعنی حراست است. تجربه ی دانشگاه سهند نشان داد تنها همبستگی تمامی دانشجویان با تمام تعلقات فکری (سوسیالیست، لیبرال، مذهبی و ...) و تمامی قومیت‌ها و خلق‌ها (ترک، فارس، کرد و ...) از تمامی دانشگاه‌ها می‌تواند باعث پیروزی دانشجویان گردد.
ستاره‌دار کردن دانشجویان در راستای فشار بر فعالین سیاسی است که از سوی دولت اقتدارگرا در حال اجرا است که در ۱۳ آذر ۱۳۸۶ با بازداشت چند ماهه ی ده‌ها دانشجوی سوسیالیست در شهرهای مختلف ایران خود را به طور بارز نشان داد.
همبسته باد دانشجویان دانشگاه تبریز!